Koreahouse

Welkom in Korea House, het Belgische epicentrum van de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang. Een allround belevingsevent dat de wintersport, de atleten, en de wedstrijden van Team Belgium op de Olympische Spelen naar België brengt! Gedurende de volledige periode van de Winterspelen kan je in Korea House terecht voor winterse sportactiviteiten en cultuur in een fun & sportieve omgeving. Kom mee de warme sfeer opsnuiven in het winterdorp, test de uitdagende activiteiten en volg de prestaties van je favoriete Belgische atleten op groot scherm. Het beleven van de Winterspelen doe je nergens beter dan hier!

Indoor sneeuwbaan Aspen

Je kan Korea House terugvinden in de vernieuwde indoor skipiste Aspen in Wilrijk, waar de eeuwige sneeuw het geknipte decor vormt het huis van Team Belgium op de Olympische Spelen.

In het winterse kader van 12 000 m² indoor sneeuwsport faciliteiten met een sneeuwbaan van 240m lang en een uitgebreid event center, wordt Korea House een belevingscentrum dat iedereen samenbrengt rond de Olympische Winterspelen van 2018.

Zin om de sneeuw even uit te testen tijdens je Korea House bezoek? Het kan allemaal!

Meer weten? Ontdek Aspen op http://aspen.be of https://www.facebook.com/aspen.be

Beleef de Olympische Spelen in Wilrijk

Volg de Winterspelen in Pyeongchang van dichtbij in het Korea House! Gedurende de volledige periode van de Spelen kan je terecht op het domein van Aspen, de nieuwe indoor sneeuwbaan in Wilrijk. Je vindt er uitzendingen van de wedstrijden en ontmoet de federaties. Supporteren voor je favoriete atleet is nergens fijner dan hier!

Word de ster van je eigen, sportmoment! Met stoere wintersport activiteiten en animaties voor jong en oud om je atleten skills zelf eens uit te testen. De prestaties van onze Belgische atleten worden op een groot scherm uitgezonden, zodat je geen seconde van de Spelen hoeft te missen.

Inkom in het winterdorp is gratis, net als alle coole wintersport activiteiten. Toegang tot de skipiste is niet inbegrepen.

 

Discovery tour

Hoe goed ken jij onze Olympische atleten? Ontdek alles wat je ooit wilde weten over je favoriete atleet tijdens een Discovery Tour doorheen Korea House. Een bijhorende quiz maakt het allemaal wat uitdagender, zodat je je atletenkennis na afloop kan vergelijken met vrienden en familie!

Doorlopend van 9 tot 25 februari.

Dagelijkse uitzendingen

De prestaties van onze Belgische atleten van dichtbij volgen? Yes you can! Gedurende de volledige periode van de Olympische Winterspelen kan je de wedstrijden mee beleven in Korea House. Met dagelijkse uitzendingen, samenvattingen van de mooiste prestaties en enkele live broadcasts voor de echte supporterservaring.

Tijdens de krokusvakantie kan je de wedstrijden volgen op groot scherm, buiten in het winterdorp. Vergeet dus zeker je warme jas en handschoenen niet!

Doorlopend van 9 tot 25 februari.

Schaatsbaan

Geen sportief winterdorp zonder een schaatsbaan! Laat je inspireren door de zwierige soepelheid van de kunstschaatsers en de snelheid waarmee onze kampioenen snelschaatsen zich over het ijs bewegen. Met een warme muts en een paar schaatsen kan je meteen onze kunststof schaatsbaan op. Naast vrij schaatsen, kan je hier ook terecht voor professionele initiaties kunstschaatsen, snelschaatsen en zelfs ijshockey!

van 10 tot en met 18 februari

 

Bobslee photo corner

Korea House krijgt haar eigen bobslee photo corner (jawel, met een rasechte bob)! Ga Elfje Willemsen achterna en neem samen met je favoriete remster/familelid/vriend(in) plaats in een echte bobslee. Het ideale fotomoment om met volle overgave te supporteren voor onze Belgian Bullets in Pyeongchang. Vergeet je winterse actiefoto niet te delen!

van 10 tot en met 18 februari

Biatlon estafette run

Korea House biedt haar bezoekers ook een eerste biatlon ervaring aan, maar dan wel met een speciaal tintje. Neem deel aan de biatlon estafette run, waar je zo snel mogelijk over een winterse hindernissenbaan klautert, uitgedaagd wordt voor een lasershoot game en dan terug naar de finish sprint. Eeuwige roem voor de eerste bezoeker-atleet die de finish bereikt! (of toch een beetje)

Van 10 tot en met 18 februari.

Riglet park & freestyle trampoline

Kleine snowboarders kunnen één van de stoerste wintersporten uitproberen in het Riglet Park van het winterdorp. In dit pop-up snowpark op matten krijgen ze een snowboard onder de voeten gebonden voor een origineel parcours over heuvels, via kegels en over een sneeuwwip. Een leuke sportactiviteit die jonge sneeuwliefhebbers laat proeven van de Olympische sneeuwsport!

Meer fan van de stoere flips en tricks? Waag je kans op de freestyle trampoline en test je boarding skills in volle actie! Hoe vaak kan jij je board aanraken tijdens het springen? Daag je vrienden en familie uit!

van 10 tot en met 18 februari

Korea House Bar

Dorst gekregen van je sportieve prestaties? Elke atleet is welkom aan de bar voor een verfrissend drankje, of een verwarmende chocomelk. De hongerige Korea House bezoekers kunnen de keuken van Aspen uitproberen in het restaurant van de indoor sneeuwbaan.

Snow ball shoot out

Test je snow shooting skills in het Korea House sneeuwballenkraam! Met echte sneeuw en winterse belletjes, die je uitdagen voor een snow ball show off! Wie kan het best richten, het hardst gooien of het snelst reageren? Dikke handschoenen aan en shooten maar!

van 10 tot en met 18 februari

Curling/skeleton Experience

Curling, maar dan net een beetje anders! Met een grote curling roos en een longboard dagen we je uit voor de curling meets skeleton experience. Kan jij tot bij de roos glijden?

van 10 tot en met 18 februari

Ijshockey shoot out

Wie zei dat ijshockey enkel om schaats skills draait? Trek je strafste hockeyschoenen aan en breek het scorerecord in de ijshockey shoot out helm. Met echte hockeysticks en pucks!

van 10 tot en met 18 februari

Bezoek Korea House!

9 t.e.m. 25 februari

Ontdek het dorp van de Olympische Spelen van 10 tot 18 februari, elke dag tussen 10u en 19u.

Indoor sneeuwbaan Aspen is doorlopend geopend van 9u – 23u

How to get there

Moerelei 123, 2610 Wilrijk

Bereken je route

Korea House is een productie van

powered by